Close
k

Projects

Contact

Get Inspired

Let's connect

Engagement?

Αυτό που παλεύω χρόνια να εξηγήσω σε εταιρείες είναι ότι ένα από τα πιο σημαντικά θέματα στο ψηφιακό μάρκετινγκ είναι το engagement. Δηλαδή το πόσο συχνά οι χρήστες του διαδικτύου επισκέπτονται τα fan pages σας και το είδος των σχολίων που κάνουν για αυτές καθώς επίσης και η προτίμηση τους στη δική σας ‘ιστοσελίδα’ σε σύγκριση με άλλες παρόμοιου περιεχομένου.

 

Μπορεί να έχετε 50,000 fans (οπαδούς) στο facebook ή followers (ακόλουθους) όπως λέγονται στο twitter αλλά το ποσοστό engagement σας να είναι σε χαμηλό επίπεδο. Για μένα προσωπικά είναι καλύτερα να έχετε 2,000 οπαδούς (fans) και να έχετε υψηλό ποσοστό σε engagement παρά 50,000 και να μην ασχολείται κανένας με την επωνυμία σας.

Ο λόγος είναι πολύ απλός, σε συνετές πωλήσεις (wise sales) οι χρήστες δεν θα κάνουν Επιστροφή στις Επενδύσεις στις online δραστηριότητες σας. Από την στιγμή που δεν ασχολείται κανένας/ κάποιος μαζί σας δεν πρόκειται να «αγοράσει» ποτέ από σας.

 

Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες για αναλύσεις και στατιστικές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σας παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το ποσοστό των ατόμων που ασχολήθηκαν π.χ με την φωτογραφία που βάλατε την Τετάρτη στις 13:45, ή ποιές μέρες ήταν οι καλύτερες για την εταιρεία σας, ή τι έχει καλύτερο αποτέσμα στην ιστοσελίδα σας, τα links, τα βίντεο ή οι εικόνες. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε εταιρεία έχει διαφορετικές αναλύσεις και στατιστικές. Μια από τις καλύτερες εταιρείες που ασχολείται με αυτό είναι η Socialbakers, την οποία τυχαίνει να αντιπροσωπεύει μόνο η εταιρεία μας σε Κύπρο και Ελλάδα ως Εγκεκριμένος Συνεργάτης και Αντιπρόσωπος.( Trusted Agency Partner )

Ένα άλλο θέμα που μπορεί να προκύψει είναι η δυνατότητα σας να μπορείτε να βλέπετε τις αναλύσεις σας και να μην τις κατανοείτε έτσι ώστε να μπορείτε να ανταποκριθείτε στα αποτελέσματα που σας παρέχουν.

 

Παρατήρησα ότι πολλές εταιρείες αναρτούν posts (κοινοποιήσεις) «στα τυφλά» λέγοντας «Ας βάλω το post μου, απλά για να υπάρχει». Δεν είναι τόσο απλό. Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα οι  funs και οι followers σας να κάνουν unlike ή un-follow, δηλαδή να ακυρώσουν τη συμμετοχή τους στην ‘ιστοσελίδα’ σας, ή ακόμη χειρότερα να χρησιμοποιήσουν την επιλογή hide posts. Το τελευταίο σημαίνει ότι ο χρήστης συμμετέχει στην ‘ιστοσελίδα’ σας έχοντας επιλέξει όμως να μην βλέπει κανένα από τα post σας.

 

Χωρίς σωστή καθοδήγηση υπάρχει το ρίσκο να μην δείτε ποτέ Return On Investement (ROI). Είναι πραγματικά κρίμα να γίνονται τόσες επενδύσεις στο χτίσιμο εφαρμογών, διαγωνισμών ή άλλων διαδικασιών και να μην έχουν αποτέλεσμα στο να κερδίζετε τους πελάτες σας. Μην ξεχνάτε επίσης ότι ο online χρήστης έχει πάντα τον απόλυτο έλεγχο. Αν δεν του αρέσει κάτι, υπάρχουν πολλές επιλογές για να μην βλέπει την ‘ιστοσελίδα’ σας ή ακόμη και να τη δυσφημίσει.

 

Πρόσφατα ένας συνεργάτης μου με ρώτησε αν είδα το engagement που έχει η ‘ιστοσελίδα’ του πελάτη του, απάντησα αρνητικά διότι όντως δεν την είχα επισκευτεί. Ήταν πολύ περήφανος διότι, όπως μου είπε, σε κάθε post του πελάτη του υπήρχαν 40 σχόλια. Σκέφτηκα ότι αυτό είναι πολύ καλό αποτέλεσμα. Αργότερα, ενώ έπινα τον καφέ μου, αποφάσισα να κοιτάξω την ιστοσελίδα του πελάτη του συνεργάτη μου. Με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι σε κάθε post υπήρχαν τουλάχιστον 38 αρνητικά σχόλια και 2 θετικά, τα οποία ήταν κυρίως από άτομα που εργάζονται στην παραπανω εταιρεία. Αναρωτήθηκα «Είναι αυτό το είδος του engagement που θέλω για την ‘ιστοσελίδα’ μου;», «Θέλω να έχω αρνητικά σχόλια και να πρέπει να απαντώ σε δυσαρεστημένους χρήστες εξηγώντας τους ότι το οποιοδήποτε πρόβλημα που αντιμετώπισαν δεν υπάρχει ή έχει διορθωθεί;» Θεωρώ ότι όλοι μας έχουμε τις ίδιες οθόνες, το ίδιο διαδίκτυο και βλέπουμε τα ίδια πράγματα. Το συμπέρασμά μου είναι ότι αν έχετε ένα καλό engagement, με καλά σχόλια και ευχαριστημένους χρήστες, δεν πρέπει να το χάσετε. Πρέπει να διορθώνετε άμεσα τα τυχόν προβλήματα που μπορούν  να προκύψουν καθώς επίσης και να ενημερώνετε τους χρήστες σας για τυχόν δυσλειτουργίες της ιστοσελίδας σας, υποσχώμενοι ότι θα διορθωθούν το συντομότερο δυνατό. Έτσι χτίζετε την εμπιστοσύνη των χρηστών σε εσάς όταν είναι ενεργοί, αποτρέποντας τους από το να αποχωρήσουν από την ιστοσελίδα σας. Διότι είναι πολύ πιθανό αν χάσετε τους χρήστες σας από την ‘ιστοσελίδα’ σας, να τους χάσετε αργότερα και από πελάτες σας.

Spread the love

Post a Comment